O vinařství

Vinařství u svatého Martina založil majitel a sklepmistr Radim Osička. Vinařit  začal v devadesátých letech minulého století a pokračoval  v rodinné tradici, kterou započal otec Václav.

Vinařství se nachází přímo na náměstí U svatého Martina ve Velkých Bílovicích. Vína vyrábíme moderní technologií. Bílá vína zrají v nerezových nádobách. Ve vínech naší kolekce FRESH je charakteristický primární buket (aroma), odráží se v něm ovocné, květinové a rostlinné tóny. Naopak ve vínech s potenciálem jako např. Chardonnay, které zrají v dubových sudech, kde víno získá plnost a komplexnost. Tato vína uvádíme na trh v naší exkluzivní kolekci. Červená vína zrají rovněž v dřevěných sudech za účelem dosažení taninové komplexnosti v přirozeném prostředí. Hrozny na výrobu přívlastkových, jakostních a zemských vín máme převážně z vlastní produkce a od stálých dodavatelů.

V roce 2016 bylo založeno VINAŘSTVÍ U SVATÉHO MARTINA s.r.o. Tímto krokem, vinařství jako společnost, získalo větší kapitál a možnosti financování. To má za následek vylepšení již tak velmi dobré kvality vín a v budoucnu rozšíření výroby, prezentačních a ubytovacích kapacit pro naše spokojené zákazníky.

 

Fotogalerie k otevření náměstí Svatého Martina najdete zde.

Svatomartinské slavnosti na Púrynkách – každoroční akce ve sklepní trati Púrynky na nám. Sv.Martina konaná první sobotu po 11. listopadu.

Legenda o Svatém Martinovi – Wikipedie

Účastníme se akce Ze sklepa do sklepa, naše číslo je 37.